Hammerfest FK


Hammerfest FK er en fotballklubb som spiller i tredjedivisjon. Lagets hjemmekamper blir spilt på Breidablikk stadion. Klubben ble startet i 1994, og målet var å utvikle et lag som kunne sette byen på kartet. Hammerfest er en liten by, men laget har likevel flere meritter å vise til. De ble seriemestere i tredjedivisjon avd. 19 i 1997, 2000 og 2005. Se ble seriemestere i fjerdedivisjon FIMA-serien i 1998 og fjerdedivisjon avd. midt 2006. Laget ble også Finnmarksmestre i 1997. Den største seieren deres kom mot laget Golnes i 1997, da Hammerfest vant hele 12-0- Lagets største tap kom mot Lyn i 2002, da Hammerfest tapte 9-0.

Sesongen 2014 spilte Hammerfest FK i tredjedivisjon avd. 12. De vant 11 av sesongens 22 kamper, og klarte 3 uavgjort. Laget tapte også 8 kamper, men plasserte seg ganske bra på tabellen. De ble på femteplass i sesongen, med 36 poeng. Det betyr at de er sikret videre spill i tredjedivisjon med god margin.

Fotball er populært uansett hvor i landet man bor, og kamper i de lavere divisjonene kan være like engasjerende og spennende som kamper i øverste divisjon. De lokale tilskuerne setter alltid pris på hjemmelaget sitt, og heier dem fram i hjemmekampene. Tilskuerrekorden på Breidablikk Stadion er på 802 tilskuere. Da spilte Hammerfest FK mot Lyn. Kamper mot store lag trekker alltid mange tilskuere, selv om de små lokallagene kanskje ikke har de aller største vinnersjansene. Hammerfest FK er populært blant innbyggerne i Hammerfest, og oppkjøringen til sesongen 2015 er allerede i gang. Laget håper selvsagt på en enda bedre plassering denne sesongen. Det mangler i hvert fall ikke på entusiasme, verken i laget eller blant lokalbefolkningen.