Kulturnyheter fra Hammerfest


Hammerfest har et rikt kulturliv. De største årlige arrangementene innen kultur er Hammerfestdagene, som arrangeres i midten av juli, og Mørketidfestivalen i november. Stellaris byr på dans og teater. Hammerfestdagene har blitt arrangert siden 1989, og er også en markering av byens bursdag, som er 17. juli. Andre begivenheter er italiensk uke og Gatefest.

Kulturskolen byr på ulike aktiviteter for barn og unge, og arrangerer også enkelte kurs for voksne. På nettsiden til Hammerfest kulturskole finner man blant annet en kalender som viser kommende arrangementer. Arktisk Kultursenter kan by på veldig mye innen kunst og musikk. Man kan oppleve kjente dansere og musikere, eller lære seg å spille og danse selv. Kultursenteret er også byens kino, der det alltid vises aktuelle filmer. Aktuelle forestillinger er kulturskolens juleforestilling Jul i Strandgata, Nyttårskonserten 15.januar 2015, og Riksteaterets forestilling med Bjarte Hjelmeland 11.februar 2015. Flere nyheter fra Kultursenteret finner man på nettsiden til AKS.

Det vises filmer nesten daglig på kinoen, og man kan holde seg oppdatert om det brede filmtilbudet på nettsiden Til Hammerfest. På denne siden finner man også informasjon om andre kulturaktiviteter og arrangementer i Hammerfest. Kommunen byr på mange spennende arrangementer både for fastboende og besøkende.