Reisen – hvordan komme seg til Hammerfest


Hammerfest har ingen jernbaneforbindelse så de fleste kommer til byen med bil, båt eller fly.

Driving

Hurtigruten

Hurtigruten har anløp i Hammerfest hver dag. Sørgående hurtigrute legger til kai 10.45, mens nordgående hurtigrute kommer 05.15. Ettersom Hurtigruta er populær blant turister fra inn- og utland, er det mange som velger å komme til byen på nettopp denne måten. Det er mulig å ta med personbil (ikke bobil) ombord på Hurtigruten. Man kan også komme til byen med hurtigbåt fra omliggende steder.

Med bil

Hammerfest er forbundet med fastlandet via Kvalsundbrua. Riksvei 94 går over brua og møter E6 ved Skaidi. Hvis man skal besøke Nordkapp kan man følge Riksvei 94 for å komme seg til Hammerfest. Dersom man kommer med egen bil er det altså lett å komme seg til byen. Det er en campingplass i byen som både tar imot personbiler og bobiler. En annen campingplass ligger ved Skaidi. Byen har også bussforbindelser.

Med fly

Hammerfest lufthavn ligger bare 30 minutters gange fra sentrum og man kan komme til flyplassen fra Tromsø. Det er flyforbindelse til de fleste flyplasser i Finnmark fylke. Flyplassen kan være stengt dersom der er vanskelige værforhold. Nærmere informasjon om flyrutene finner du på nettsidene til Widerøe.