Ting å gjøre i Hammerfest


Hammerfest har et godt tilbud innen både sport og kultur. Det er alltid noe å finne på i byen. Man finner mange aktivitetsmuligheter, hele året, fra fiske til fotturer, skiturer og skuterturer. Man kan gå til utsiktspunktet på fjellet Salen, der man ser både bukta, sundet og naboøyene. For å komme dit, følger man Sikksakkveien. Gammelveien ligger også ved Salen, og er en fin turvei. Det går også turvei til Storfjellet. Det er også veldig fint å sykle i området om sommeren.

Arktisk Kultursenter byr på både musikk, dans, teater og kinofilmer. Galleri Verk er et balleri og kompetansesenter der det blant annet stilles ut og selges verker av norske og internasjonale kunstnere. Galleri Syvstjerna er et annet galleri som selger både bilder og andre ting. Ungdomsklubben :bootleg byr på mange aktiviteter for ungdommer. På biblioteket har man muligheten til å leie både bøker, aviser og DVD. Biblioteket arrangerer også konserter. Hammerfest har flere museer. Gjenreisningsmuseet har flere utstillinger, også om arkeologiske utgravinger på Slettnes og Melkøya. Museet viser også andre utstillinger.

Hammerfest kirke ble åpnet i 1961. Kirken er veldig vakker, og er blant annet utsmykket av Eva og Knut Arnesen, som er to lokale kunstnere. Mikkelgammen byr på samiske opplevelser og samisk mat. Isbjørnklubben er i samme hus som Turistinformasjonen, og her kan tilreisende bli medlemmer i klubben, som bevis på at de har vært i verdens nordligste by. Energihuset er et annet sted man bør besøke. Besøkende til byen bør også få med seg en byguiding.