Turisme i Hammerfest


 

Hammerfest er et populært turistmål både for norske og utenlandske reisende. Hurtigruten er kjent verden over og trekker mange turister nordover. I Hammerfest kan man oppleve historie, kultur, natur, fiske og friluftsliv.

Untitled-1

Arrangerte aktiviteter

Mange aktiviteter er arrangert som gruppeturer slik at alt er lagt til rette. Det er praktisk og enkelt. Man kan bli med på guidet bytur, en arktisk ekspedisjon eller en fredelig vandretur langs Gammelveien. Vil man utforske byen på egen hånd, kan man leie en el-sykkel. En av fordelene med Hammerfest er at alt er innen kort avstand.

Historie og kultur

Hammerfest har flere årlige festivaler som: Hammerfestdagan, Mørketidfestivalen og Stellaris. Den samiske kulturen er selvsagt en viktig del av Hammerfest. Du kan bli kjent med samiske tradisjoner og selvsagt kommer du til å møte minst ett reinsdyr under besøket ditt i byen. I tillegg kan du besøke gallerier, kommunens kulturhus samt Gjenreisingsmuseet og Isbjørnklubben.

Severdigheter og naturopplevelser

Struves meridianbue har plassert Hammerfest på UNESCOs verdensarvliste, så meridianstøtta er verdt å besøke. Fiske og friluftsliv er også noe som fenger turister. Mange drømmer om å få en storfisk eller kanskje oppleve nordlys og arktisk kulde om vinteren. Om sommeren kan man gå på tur under midnattssola.